Nagelsvamp är ett problem som man helst vill ska försvinna av sig själv. Det gör det inte, men det går att behandla på ett lätt och smidigt sätt med goda resultat. Loceryl tillåter patienten att behandla den drabbade nageln en gång i veckan på ett smidigt sätt.

Loceryl är ett medicinskt nagellack för behandling av måttligt utbredd nagelsvamp som inte angripit nagelns tillväxtzon. Det är enkelt att fila och rengöra den angripna nageln och att applicera nagellacket. Eftersom detta bara behöver göras en gång i veckan tills dess att nageln växt ut är Loceryl ett smidigt sätt att behandla nagelsvamp.

Loceryl ska användas tills dess att den friska nageln är helt utväxt. Detta tar normalt upp till 6 månader för en fingernagel och 9–12 månader för en tånagel.

Loceryl är Sveriges mest använda receptfria läkemedel för behandling av nagelsvamp och det enda som behandlar nagelsvampen med en applicering i veckan.

Att tänka på
Behandling av nagelsvamp bör påbörjas så tidigt som möjligt för att få bäst resultat. Om nagelsvampen angriper matrix eller mer än 50 procent av nageln bör systemisk- eller kombinationsbehandling övervägas. En läkare bör kontaktas så att denne kan avgöra om tablettbehandling eller kombinationsbehandling behövs. Biverkningar med Loceryl är sällsynta och kosmetiskt nagellack skall ej användas på den angripna nageln under behandling med Loceryl. Nagelfilar som använts till angripna naglar får ej användas på friska naglar.

3 ml Loceryl räcker till:
3–4 fingernaglar i cirka 3-4 månader.
1–2 tånaglar i cirka 6 månader.

1,25 ml Loceryl räcker till:
1 fingernagel under 4–6 månader.
1–2 tånaglar under 2 månader. 

Om en kund behöver fler spatlar, filar eller servetter under behandlingen så skickar vi fritt fler av dessa. Se nedan för kontaktinformation.

Aktiva ingredienser och funktion
Loceryl innehåller amorolfin som har en effekt på ett flertal svamparter som kan orsaka nagelinfektioner. Lacket fungerar som en reservoar från vilken amorolfinet kontinuerligt penetrerar nageln och sprider sig genom denna och bekämpar svåråtkomliga svampar i nagelbädden. Amorolfinet bryter även ned svampsporernas cellväggar och verkar därför både direkt svampdödande och hämmande av spridning.

För fullständig produktinformation se www.fass.se. Läs bipacksedeln noga.

Mot nagelsvamp – Loceryl, Medicinskt nagellack 5 % (amorolfin)
Loceryl 3 ml och 1,25 ml fås receptfritt på apoteket. Loceryl är en behandling för måttlig utbredd nagelsvamp utan angrepp på nageln tillväxt-zon som man kan använda receptfritt om man tidigare har fått diagnos och behandling av läkare och är i behov av ytterligare behandling för att helt bota infektionen. Loceryl kan också användas receptfritt om man behöver påbörja en ny behandling om infektionen återkommer.

Loceryl 5 ml (recept)
För behandling av nagelmykos utan engagemang av nagelmatrix. Förpackningen innehåller även 30 sandpappersfilar, 10 spatlar och 30 rengöringskompresser (indränkta med 70 procent isopropanol).

För mer information om Loceryl, läs bipacksedeln på Patient-FASS.

Ladda ner produktblad om Loceryl