Vad skiljer Loceryl från andra produkter mot nagelsvamp?
Loceryl är enkelt och smidigt att använda. Det räcker med en applicering i veckan för att behandla nagelsvampen. Loceryl är ett receptfritt läkemedel som innehåller den aktiva substansen amorolfin. Ett medel som har en svampdödande och svamphämmande effekt.

Vad innehåller Loceryl?
1 ml Loceryl innehåller 1 mg amorolfinhydroklorid motsvarande 50 mg amorolfin.

Vad gör amorolfinet?
Amorolfin bryter ned svampsporernas cellväggar och dödar nagelsvampen. Alltså hindrar den både vidarespridning och tar bort den befintliga nagelsvampen.

Var sitter nagelsvampen?
Nagelsvampen sitter i nageln och i nagelbädden.

Vilka typer av nagelsvampar finns det?
Det finns trådsvampar, jästsvampar och mögelsvampar – vilka alla kan leda till nagelsvampsinfektion. Loceryl har effekt på samtliga dessa nagelsvampsorter.

Hur ofta ska jag använda Loceryl?
En behandling med Loceryl verkar i 7 dagar. Så det räcker med en behandling i veckan. Smidigt, eller hur?

Hur länge ska jag använda Loceryl?
Det är viktigt att använda Loceryl tills dess att hela den friska nageln vuxit ut. Det tar lite olika lång tid beroende på om det är fot- eller fingernaglar som behandlas.

Hur lång tid tar det för den friska nageln att växa ut?
Det tar upp till 6 månader för en fingernagel och 9–12 månader för en tånagel att växa ut helt. För det första så växer naglar väldigt långsamt, ca 2 mm i månaden, sen är det också en del av nageln som ligger osynlig i tån, denna del måste också växa ut.

Hur länge räcker 3 ml egentligen, det är en väldigt liten flaska.
En flaska innehåller cirka 90 appliceringar. Det räcker till ungefär 3–4 månaders behandling av 3–4 fingernaglar eller till 6 månaders behandling av 1–2 tånaglar.

Det var väldigt många behandlingar, men om jag bara har problem med en nagel?
Då finns det även Loceryl 1,25 ml, en förpackning som är framtagen för att räcka till cirka 35 appliceringar. Väldigt praktiskt..

Vad får jag i kartongen?
I kartongen finns en flaska med lack (Loceryl). Det finns också appliceringsspatlar (som du använder för att stryka på lacket), filar och tvättservetter. Behöver du fler av dessa så går det bra att beställa från 
www.galdermanordic.com

Kom ihåg!

Om du tidigare fått diagnosen nagelsvamp ställd av en läkare så kan du köpa Loceryl receptfritt för att vid behov påbörja en behandling för att helt bota infektionen.

 

SÅ, NU HAR DU BLIVIT AV MED DIN NAGELSVAMP. VAD HÄNDER NU?

Det är viktigt med en god fothygien, speciellt om man motionerar mycket och/eller har tätt sittande skor, det som oftast är boven när det kommer till både fot- och nagelsvamp. Vi har satt samman några enkla tips på hur du kan ta hand om dina fötter på ett enkelt och bra sätt.

  • Tvätta fötterna ordentligt. Använd tvål och vatten, det behöver inte vara mer komplicerat än så. Och torka ordentligt, speciellt mellan tårna där vatten tenderar att bli kvar.
  • Byt strumpor varje dag.
  • Tänk på att tvätta bomullsstrumpor i 60°C för att vara säker på att döda svampsporerna.
  • Undvik om möjligt att ha för små skor eller täta skor av syntetmaterial. I alla fall ibland.
  • Använd badskor i offentliga simhallar och gym.
  • Försök också att undvika att utsätta naglarna för tryck och andra skador.
  • Gummihandskar vid disk och handtvätt är ett enkelt sätt att skydda naglarna på.